Cikkek

Kutyás a barátnőd? Lepd meg kutyás virágcsokorral!

kutyás valentin nap

Nagy kutyabarát a kedvesed és még nincs ötleted, mivel lepd meg Valentin napon vagy Nőnapon? Esetleg a szülinapja közeledik? Mutatunk egy igazán kreatív és kedves ajándékötletet: készíts neki kutyás virágcsokrot!

Nem, nem viccelünk, tényleg lehet kutyás virágcsokrot készíteni, ráadásul nem is nagy ördöngösség! Csak pár alapanyagra lesz szükséged – és a barátnőd kedvenc virágaira! A kedvesednek pedig biztosan hatalmas örömet szerzel!

Természetesen nem kötelező Valentin napra elkészíteni ezt az ötletes csokrot – az év bármely szakában vidámságot csempész a lakásodba!

Lássuk, hogy készítheted el a kutyás virágcsokrot:

Amire szükséged lesz:

  • Virágok és zöldek: lehet az szegfű, rózsa, vagy bármilyen más virág – a lényeg, hogy a kiskutya testét megjelenítő virágok egyformák legyenek, és színben eltérjenek az összes többi virágtól.
  • Kosár, vagy egy dekoratív cserép
  • Vizes tűzőhab, ami majd sokáig frissen tartja a virágokat
  • Szemek és orr: hobbiboltban beszerezhetsz műanyagból készült, plüssállatra való szemet és orrot, de helyettesítheted akár sötétbarna vagy fekete gombokkal is.
  • Ragasztópisztoly
  • Olló
Más színű virágokat válassz a kutya testének és a környezeténekMás színű virágokat válassz a kutya testének és a környezetének
Fotó: barkpost.com
Az eszközök, amire szükséged lesz a kutyás virágcsokor elkészítéséhezAz eszközök, amire szükséged lesz a kutyás virágcsokor elkészítéséhez
Fotó: barkpost.com

Első lépésként a tűzőhabot vedd elő: ez egy nagyon jól formálható anyag: egy élesebb késsel könnyen akkorára vághatod, amekkorára szeretnéd. A felhasználni kívánt darabot áztasd be bő vízbe. Hamar megszívja magát, de semmiképp se nyomd le, akkor száraz maradhat a közepe.

Ha olyan tartóba teszed, ami nem vízhatlan, ajánlatos azt egy nejlonnal kibélelni, nehogy átvezesse a vizet.

Kezdd el a kutya testét alkotó virágokat beletűzni a habbaKezdd el a kutya testét alkotó virágokat beletűzni a habba
Fotó: barkpost.com

Ezután a virág-kutya következik: a tűzőhab egyik felébe kezd el a kutya testét alkotó virágokat beletűzni – ez lesz a kompozíciód eleje. Elsőre lehet, hogy nem fog másra hasonlítani a csokor, mint ami valójában: pár szál virágra – de tarts ki, jó pár virág kell ahhoz, hogy a forma kialakuljon a térben. Ne feledd: a szálakat úgy kell igazítanod, hogy a kutya pofája, orra előrébb kell nyúljon a térben, mint a fej többi része!

A kutya orra nyúljon ki a többi virághoz képestA kutya orra nyúljon ki a többi virághoz képest
Fotó: barkpost.com

Pár virágszálat úgy rendezz el, mintha a kiskutya a mancsával kapaszkodna a cserép szélébe. Ez a nagyszerű a tűzőhabban: könnyedén tudod irányítani, milyen irányba, milyen szögbe kerüljenek a szálak.

Így helyezd el a virágokat, hogy a kutyának mancsa is legyen!Így helyezd el a virágokat, hogy a kutyának mancsa is legyen!
Fotó: barkpost.com

Már csak a kutya füle maradt hátra. Ha ez is megvan, tűzd bele a szemeket és az orrot – kész is a virág-kutya!

Szemek, fülek és az orr - máris olyan a csokor, mint egy igazi kiskutya!Szemek, fülek és az orr – máris olyan a csokor, mint egy igazi kiskutya!
Fotó: barkpost.com

Nincs más hátra, mint a kutyus környezetét felépíteni a színes virágokból és zöld levelekből. Szúrj pár szálat a kutya mancsai közé is, hogy még hatásosabb legyen! Ahogy a kutya testénél, itt is játssz bátran a virágok hosszával – nem kell, hogy egyforma magas legyen mind! Érdemes úgy megválasztanod a környezet virágainak színét, hogy erős kontrasztban álljon a kutyus színével: jelen esetben a fehérrel.

A színes virágokból teremts vidám környezetet a virág-kutyának - és kész is!A színes virágokból teremts vidám környezetet a virág-kutyának – és kész is!
Fotó: barkpost.com

Legyen akár Valentin nap, születésnap, egy egyszerű meglepetés, biztosan nagy örömöt fogsz szerezni vele! Nem csak szemet gyönyörködted, de a friss virágok illata azonnal tavaszt fog csempészni otthonodba!

Forrás: barkpost.com, kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről
kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

To Top